امروز : چهارشنبه, ۱۵ آذر , ۱۴۰۲ - 24 جماد أول 1445
- عملکرد بیمه در ۶ ماهه نخست ۱۴۰۲ / رشد ۷۲٫۶ درصدی خسارتهای پرداختی
- برنامه های شرکت ملی گاز برای جبران ناترازی گاز با تامین مالی طرح تعویض بخاریهای کمبازده توسط صنایع
- راه سکه گرمی از خانواده سکه جدا شد / ورود سکه گرمی به کانال ۷ میلیون
- قرارداد ۵۰۰ میلیون دلاری تولید هیوندای در عربستان !!
- کاهش سرعت رشد پول به ۳۹ درصد
- قیمت خودرو امروز ۳ آبان ۱۴۰۲ / آرامش و ثبات در بازار خودرو
جزئیات آمارهای تجاری در فروردین ۱۴۰۲
بر اساس براوردهای صورتی گرفته، ارزش کل تجارت ایران در فروردین امسال به ۶.۷ میلیارد دلار رسیده که نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهشی حدودا ۱۳ درصدی را نشان میدهد. بررسی اطلاعات ارائه شده از سوی اتاق بازرگانی تهران نشان میدهد که با وجود افت ارزشی، صادرات وزنی ایران در فروردین امسال رشد داشته […]
بر اساس براوردهای صورتی گرفته، ارزش کل تجارت ایران در فروردین امسال به ۶.۷ میلیارد دلار رسیده که نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهشی حدودا ۱۳ درصدی را نشان میدهد.
بررسی اطلاعات ارائه شده از سوی اتاق بازرگانی تهران نشان میدهد که با وجود افت ارزشی، صادرات وزنی ایران در فروردین امسال رشد داشته است.
در زمینه صادرات، ایران توانسته در این ماه ۱۰.۵ میلیون تن کالا صادر کند که نسبت به مدت مشابه سال قبل، افزایش ۱۷.۸ درصدی را نشان میدهد. در حوزه ارزش اما صادرات با افتی ۱۳ درصدی به عدد ۳.۶ میلیارد دلار رسیده است.
در واردات اما در هر دو حوزه کاهش ثبت شده است. در این مدت ایران ۱.۸ میلیون تن کالا وارد کرده که نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهشی حدودا ۲۵ درصدی را نشان میدهد و در ارزش نیز واردات به ۳.۱ میلیارد دلار رسیده که کاهش ۱۳ درصدی را نشان میدهد.
به این ترتیب تراز تجاری ایران در نخستین ماه از سال جاری، مثبت ۵۰۰ میلیون دلار بوده است.
در میان شرکای تجاری اصلی کشور تفاوت محسوسی نسبت به سال قبل دیده نمیشود. چینیها همچنان اصلیترین واردکننده کالا از ایران هستند و در فروردین نیز یک میلیارد و ۱۴۰ میلیون دلار کالای ایرانی وارد کردهاند. پس از آن عراق با ۶۰۹، ترکیه با ۵۵۰، امارات متحده عربی با ۳۲۰ و هند با ۱۲۰ میلیون دلار قرار دارند.
در میان صادرکنندگان اصلی کالا به ایران نیز همچنان امارات متحده عربی صدرنشین است و در ماهی که گذشت بیش از یک میلیارد دلار صادرات به ایران داشته است. چین با ۸۷۳، ترکیه با ۳۵۳، آلمان با ۱۲۹ و هند با ۱۱۰ میلیون دلار در ردههای بعدی قرار دارند.
به این ترتیب همچنان رقابت میان چین و امارات متحده عربی بر سر تبدیل شدن به شریک اصلی تجاری ایران ادامه دارد، اما در سال جاری نیز چین همچنان این رتبه را به خود اختصاص داده است.
باقی ماندن آلمان در فهرست شرکای اصلی تجاری ایران به عنوان چهارمین واردکننده کالا به کشور نیز از دیگر ویژگیهای مهم آمار فروردین است. هندوستان نیز جای افغانستان را در میان واردکنندگان کالا از ایران گرفته و البته تقریبا به همان میزان نیز صادرات داشته است.
اتاق بازرگانی , ایسنا , تجارت , صادرات , واردات
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در تصنا منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.