امروز : یکشنبه, ۲ مهر , ۱۴۰۲ - 10 ربيع أول 1445
توسعه وامهای قرضالحسنه و بدون سود، از کانال بورس
به گفته مسئولان تعداد یک میلیون اوراق قرضالحسنه با قیمت اسمی یک میلیون ریال از یکشنبه ۱۴ اسفند تا یکشنبه ۲۱ اسفند به مدت پنج روز کاری پذیرهنویسی میشود که پس از اتمام پذیرهنویسی، معاملات ثانویه این اوراق در بازار ابزارهای نوین مالی فرابورس ایران آغاز خواهد شد. از سال ۱۳۹۸ تاریخ ۱۴ اسفند بهعنوان […]
از سال ۱۳۹۸ تاریخ ۱۴ اسفند بهعنوان روز ترویج فرهنگ قرضالحسنه نامگذاری شد قرضالحسنهای که به عنوان یک رفتار اقتصادی از روشهای تامین مالی مورد تاکید اسلام است.
موضوعی که آقای احسان خاندوزی وزیر اقتصاد با تاکید بر شفافیت در این حوزه میگوید: هر بخشی از اقتصاد که کارآمدتر است، از قرضالحسنه بهره خواهد برد و با شفافیت بیشتر در این امر، اعتماد جامعه نیز بیشتر خواهد شد.
معوقات بانکی در بانک های قرض الحسنه فقط نیم درصد است
به گفته او، درحالیکه بانکهای کشور بیش از پنج درصد معوقه در پرداختها دارند، این نرخ در بانکهای قرضالحسنه جمهوری اسلامی ایران نیم درصد است که نرخی کمتر از نرخهای رایج دنیاست.
بنابراین با توجه به نامگذاری ۱۴ اسفند و اختصاص این روز به حوزه قرضالحسنه بهانه مناسبی فراهم شد، تا روز گذشته از نخستین اوراق قرضالحسنه بازار سرمایه رونمایی شود.
اوراق قرضالحسنه یکی از انواع ابزارهای مالی غیرانتفاعی است
اوراقی که آقای محمدعلی شیرازی مدیرعامل فرابورس ایران در رابطه با آن میگوید: اوراق قرضالحسنه یکی از انواع ابزارهای مالی غیرانتفاعی است که براساس عقد قرضالحسنه یعنی قرض بدون بهره منتشر میشود، از این رو فاقد هرگونه سود است. ناشر اوراق صرفا به میزان ارزش اسمی اوراق منتشر شده به دارندگان اوراق بدهکار است و باید در سررسید به آنان بپردازد.
پذیرهنویسی اوراق قرضالحسنه در بازار سرمایه ویژگی و مزیتهایی دارد که آقای شیرازی مدیرعامل فرابورس با اشاره به برخی از نکات، گفت: خریداران این اوراق قادر خواهند بود از تسهیلات با کارمزد ۲ درصد استفاده کرده و همچنین اوراق را نزد دیگر بانکها به عنوان وثیقه جهت دریافت وام بگذارند.
او افزود: با توجه به اعطای تسهیلات با کارمزد ۴ درصد از محل تامین مالی صورتگرفته با این اوراق، خریداران میتوانند علاوه بر استفاده از تسهیلات قرضالحسنه، با فراهم کردن امکان اعطای وام از طریق منابع حاصل از پذیرهنویسی، در امر خیر و ترویج فرهنگ قرضالحسنه مشارکت داشته باشند.
در ادامه نیز آقای کوروش آسایش، کارشناس بازار سرمایه میگوید: پذیرهنویسی این اوراق چندین نکته را به همراه دارد. در گام اول اینکه سبب تنوع بخشی به ابزارهای بازار سرمایه میشود و این موضوع خود سبب پویاتر شدن بازار خواهد شد. این اوراق میتواند سبب جذب سرمایههای خرد برای اقدامات عام المنفعه و خیر خواهانه هم شود.
تامین نقدینگی برای اعطای تسهیلات به مردم با پذیرهنویسی اوراق قرضه الحسنه
او میگوید: نکته مهمتر که مدیرعامل فرابورس نیز به آن اشاره کرد این است که با پذیرهنویسی اوراق قرضه الحسنه تامین نقدینگی برای اعطای تسهیلات به مردم فراهم میشود و این اوراق پیوند بسیار خوبی میان بانکها و بازار سرمایه را ایجاد خواهد کرد.
به گفته کارشناسان و مسئولان، تامین نقدینگی برای اعطای تسهیلات به مردم و مشارکت در اقدامات خیرخواهانه از جمله مزیتهای اوراق قرضالحسنه محسوب میشود.
لازم به ذکر است این گزارش به معنی تشویق یا توصیه برای شرکت در پذیره نویسی و معاملات ثانویه اوراق قرض الحسنه محسوب نمیشود.
بازار سرمایه , باشگاه خبرنگاران جوان , بورس , فرابورس , قرض الحسنه
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در تصنا منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.